UVJETI PRODAJE


INFO O PRODAJI

 

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama.

ISPORUČITELJ (PRODAVATELJ) ROBE PONUĐENE NA OVIM STRANICAMA JE :

 
NINA COMMERCE d.o.o. – društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge

 Adresa : Slavonska avenija 19 a , 10040 Zagreb (HRVATSKA)

OIB : 68752705507

Sud kod kojeg je tvrtka upisana u Sudski registar : TRGOVAČKI SUD U ZAGREBU

MBS: 080342036

TEMELJNI KAPITAL IZNOSI 29.501.300.00 kn , uplaćen u cijelosti

ČLANOVI DRUŠTVA : ZVONIMIR FILIPOVIĆ , NIKOLINA TURČIĆ

OSOBA NADLEŽNA ZA ZASTUPANJE

DRUŠTVA: JERKO FILIPOVIĆ

POSLOVNI RAČUN :

ZAGREBAČKA BANKA :    HR8823600001101252687

PRIVREDNA BANKA :   HR6723400091100209786 

 

 

WEB FIRME I MALOPRODAJNIH OBJEKATA I OSTALE INFORMACIJE: www.planet-obuca.com

KUPAC ROBE JE POSJETITELJ INTERNET TRGOVINE KOJI ODABERE BAREM JEDAN PROIZVOD , POPUNI ELEKTRONSKI FORMULAR NARUDŽBE I POŠALJE GA PRODAVATELJU

 

Sve su cijene izražene u eurima (EUR)   i uključuju PDV.


KARTIČNO PLAĆANJE

Visa Premium diners-logo DISCOVER MasterCard50Maestro50  Visa50

 

Kupac će Prodavatelju platiti kreditnom karticom, na osnovi Kupčeve narudžbe. Omogućeno je plaćanje kreditnim karticama Visa Premium, Diners, Discover, MasterCard i VISA. Visa Premium karticom se može plaćati na rate prema sljedećim uvjetima:

Plaćajte na 4 rate Diners i Visa Premium karticama

 

Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini Prodavatelja. U slučaju plaćanja kreditnim karticama prilikom narudžbe Kupac ispunjava formular za naplatu te se vrši rezervacija potrebnih sredstava, a transakcija se provodi nakon što Prodavatelj utvrdi da su naručeni proizvodi dostupni.


PLAĆANJE POUZEĆEM

Pouzećem se plaća gotovinom na ruke dostavljaču, nakon čega dobivate potvrdu o primitku i plaćanju pošiljke.


VIRMANSKO PLAĆANJE

Kod izbora ovog načina plaćanja nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi za slanje na svoju e-mail adresu ćete dobiti mail sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa  HR6723400091100209786 otvoren kod PRIVREDNE BANKE ZAGREBna koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe.

Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.


NARUDŽBA I SKLAPANJE UGOVORA

U web-trgovini  Planet Obuća možete kupovati kao gost ili kao registrirani korisnik.

Proizvodi se naručuju popunjavanjem elektroničkog obrasca.

Proizvodi se smatraju naručenim kada Kupac završi postupak narudžbe.

U trenutku zaprimanja narudžbe  Nina Commerce d.o.o. će e-mailom obavijestiti kupca o primitku narudžbe.

U slučaju da Trgovac nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, Trgovac će pismeno obavijestiti Kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti zamjenski artikl.


KORIŠTENJE KUPONA:

Kupac je  u mogućnosti iskoristiti samo jedan KOD za popust ili ostale pogodnosti po narudžbi.

 

 

SIGURNOST KOD PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

 

                                                                                              

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay  –  napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni  formular.  Platni  podaci  prosljeđuju  se  šifrirano  od  Vašeg  web  preglednika  do  banke  koja  je  izdala Vašu  karticu.  Naša  trgovina  nikada  ne  dolazi  u  kontakt  s  cjelovitim  podacima  o  Vašoj  platnoj  kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci  dodatno  su  zaštićeni  šifriranjem,  korištenjem  kriptografskog  uređaja  certificiranog  prema FIPS 140-2 Level 3  standardu.  CorvusPay  zadovoljava  sve zahtjeve  vezane  uz  sigurnost  on-line  plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s  tim. Informacije se koriste  isključivo  u  svrhe  za  koje  su  namijenjene.  Vaši  osjetljivi  podaci  u  potpunosti  su  sigurni,  a  njihova privatnost  zajamčena  je  najmodernijim  zaštitnim  mehanizmima.  Prikupljaju  se  samo  podaci  nužni  za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne  kontrole  i  operativne  procedure  primijenjene  na  našu  infrastrukturu  osiguravaju  trenutnu pouzdanost  CorvusPay  sustava.   Uz  to  održavanjem  stroge  kontrole  pristupa,  redovitim  praćenjem sigurnosti  i  dubinskim  provjerama  za  sprječavanje  ranjivosti  mreže  te  planskim  provođenjem  odredbi  o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
Hvala što koristite CorvusPay!

KLIKNITE NA LOGOTIPE I SAZNAJTE VIŠE O SIGURNOSNIM PROGRAMIMA KARTIČARSKIH TVRTKI KOJE IMAMO ZASTUPLJENE NA NAŠEM WEBSHOPU:

Corvus PayVisa PremiumMasterCard SecureCodeVisadiners_sigurna_kupnja
 

DETALJNO O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

 
PLANET OBUĆA WEBSHOP (www.planet-obuca.com) obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici PLANE OBUĆA WEBSHOP (www.planet-obuca.com) i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti te se obvezuju da će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti,neće ih distribuirati,objavljivati,davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.
Kontakt osobe za zaštitu podataka:
planetobuca-webshop@ninacommerce.t-com.hr 
 

DETALJNO O NAČINU RJEŠAVANJA POTROŠAČKIH PRITUŽBI

 

NAČIN RJEŠENJA POTROŠAČKIH PRITUŽBI:

Pritužbe potrošači mogu poslati na e-mail adresu:

planetobuca-webshop@ninacommerce.t-com.hr ili poštom na adresu :

ZA WEB SHOP Nina commerce d.o.o. , Slavonska avenija 19a, 10040 Zagreb

Trgovac je dužan u roku od 3 dana odgovoriti na pritužbe potrošača.

DOSTAVA I UVJETI ISPORUKE

Dostava robe vrši se dostavnim službama Overseas Express u okviru 3-10  radnih dana. Subota i nedjelja nisu uključene u vrijeme dostave.

Rok dostave počinje teći pri zaprimanju Vaše narudžbe uz obavijest o obavljenoj kupovini na vaš email.

Troškove dostave snosi Kupac. Prilikom kupnje jasno će biti naglašeno u košarici koliki je iznos dostave.

Za kupovinu iznad 39,82€ dostava je BESPLATNA! Za vrijednost manju od 39,82€ dostava se naplaćuje 3,98€.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ako niste na adresi dostave dostavljač će vas kontaktirati telefonski da dogovorite termin dostave ili će Vam ostaviti pismenu obavijest.


PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača fizička osoba Kupac ovlaštena je jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.
Sukladno odredbama čl. 79.  Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema  pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 1. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
 2. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
 3. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 4. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 5. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 6. predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
 7. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
 8. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 9. predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
 10. ugovor sklopljen na javnoj dražbi
 11. predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
 12. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju (mailom, podneskom i sl.).

Trgovac se obvezuje bez odgađanja dostaviti potrošaču Potvrdu o primitku izjave o raskidu putem elektroničke pošte koju Kupac navede u Obrascu odnosno u Izjavi o raskidu.

Izjavu o raskidu ugovora kupac je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora.

Povrat robe, u slučaju jednostranog raskida ugovora,  morate izvršiti bez odgađanja, na svoj trošak, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste zatražili jednostrani raskid ugovora.
Povrat robe vrši se u originalnoj neoštećenoj ambalaži.

Kupac je, sukladno  Zakonu o zaštiti potrošača, odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljene robe koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Povrat kupljene robe potrebno je dostaviti na adresu:  ZA WEB SHOP Nina commerce d.o.o. , Slavonska avenija 19a, 10040 Zagreb

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.

Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.

Trgovac nije dužan izvršiti povrat plaćenog prije nego što primi povrat robe koja je predmet jednostranog raskida ugovora.

Trgovac se obvezuje izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio kupac prilikom plaćanja.

Trošak povrata snosi Kupac.

KLIKNI TU I SKINI OBRAZAC-1


ZAMJENA I POVRAT ROBE

Artikle kupljene u web shopu  nije moguće zamjeniti u trgovinama Planet obuće,možete ih vratiti isključivo  na adresu Slavonska avenija 19a, 10040 ZAGREB , Nina commerce d.o.o. nakon odobrenog zahtjeva za povrat.

Ukoliko potorošač želi izvršiti zamjenu mora pismeno obrazložiti razlog zamjene i poslati e-mailom

planetobuca-webshop@ninacommerce.t-com.hr ili poštom na adresu :

ZA WEB SHOP Nina commerce d.o.o. , Slavonska avenija 19a, 10040 Zagreb

Nakon što zatražite povrat kontaktirat će vas naše osoblje i dati uputstva za izvršenje povrata.

U iznimnim situacijama ako naručeni artikl nismo u mogućnosti isporučiti, zadržavamo pravo uz Vašu suglasnost isporučiti zamjenski artikl koji cijenom odgovara naručenom ili možemo stornirati Vašu narudžbu. U pojedinim slučajevima, pogotovo kod artikla na akciji, moguće je da neki od naručenih artikla nismo u mogućnosti isporučiti te da je naručeni artikl rasprodan o čemu ćemo Vas obavijestiti putem e-maila.Trošak povrata u slučaju zamjene kupljenog proizvoda snosi potrošač.

KLIKNI TU I SKINI OBRAZAC-2


REKLAMACIJE ROBE OD POTROŠAČA U SLUČAJU MATERIJALNOG NEDOSTATKA NA PROIZVOIDU

U slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu kupac vraća proizvod na Reklamačno odjeljenje na adresu: Nina commerce d.o.o., Slavonska avenija 19a, 10040 ZAGREB uz naznaku o kojem se nedostatku radi.

Povrat robe se vrši istim načinom na koji je roba bila isporučena dostavnom službom troškovi idu na teret trgovca.

Nedostatak na proizvodu kada je nužno dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama.

Ako se nedostatak na proizvodu pojavi u roku od šest mjeseci od dana prelaza rizika na potrošača a trgovac smatra da nedostatak u tom trenutku nije postojao,troškove vještačenja snosi trgovac, a ako se nedostatak pojavi nakon šest mjeseci a ne kasnije od 24 mjeseca troškove snosi trgovac ili potrošač ovisno o rezultatu vještačenja.

Zaprimljene reklamacije trgovac je dužan riješiti u roku od 15 dana od primitka i o istom obavijestiti kupca.

Kupcu koji vrši povrat robe uvijek pripada pravo: PREMA NJEGOVOM ODABIRU :

 • zamjenu za novi proizvod
 • popravak samo uz njegov pristanak
 • povrat novca (kod povrata novca kupcu se obavezno vraća onaj iznos koji je platio bez obzira da li je došlo do promjene cijena (sniženja ili povećanja)

KLIKNI TU I SKINI OBRAZAC-3


ODRŽAVANJE OBUĆE

Za svu obuću važi pravilo da je strogo zabranjeno pranje u stroju za pranje rublja. 

Prema važećim zakonima, obuća se označava piktogramima, odnosno grafičkim oznakama koje pokazuju od kojih materijala je napravljeno lice, podstava i đon obuće.Sva obuća ima svoja svojstva vezana za upotrebu ovisno o vrsti materijala koji je upotrebljen za izradu gornjišta, vrstu đona, načinu izrade same obuće, odnosno na posebne tehnologije kod obrade materijala i izrade obuće.Prema vrsti materijala koji je upotrebljen za izradu gornjišta obuće se koristi za različite namjene. Npr. obuća koja je napravljena od vulkanizirane gume, primjerena je za korištenje u izrazito vlažnim uvjetima. Zbog napredne tehnologije za istu namjenu je upotrebljiva obuća i od drugih materijala pod uvjetom da je kod izrade korištena posebna membrana, kao što je GORATEX, SYMPATEX i drugi materijali čiji nazivi uglavnom završava sa TEX. Takva obuća je primjerena za nošenje u izrazito vlažnim uvjetima, ali treba imati u vidu da nakon boravka u tim uvjetima sat-dva gubi svoja svojstava i propušta vodu.Obuća od prirodne kože, ako nije obrađena posebnim tehnološkim procesima, nije primjerna za upotrebu u izrazito vlažnim uvjetima. Naime, koža je prirodni materijal i njena prirodna osobina je da upija vodu. Ova prirodna osobina kože se može umanjiti korištenjem posebnim sredstvima za impregnaciju obuće koje se mogu kupiti u prodavaonicam s obućom. Dobra osobina prirodne kože je da omogućava da noga u obući od kože “diše”.Obuća od umjetnih materijala ima nešto bolje osobine od prirodne kože, jer je osobina upijanja vode dosta slabija, ali zato i “disanje” noge nije moguće kao kod prirodnih materijala.

Obuća izrađena od brušene kože nije uopće primjerna za nošenje u izrazito vlažnim uvjetima. Obuća od ovakvih materijala primjerena je samo za upotrebu za suho vrijeme.Kod izrade obuće bitno je obratiti pažnju da li je gornjište spojene s đonom lepljenjem ili šivanjem. Naime, kod izrade obuće šivanjem ista je mekanija, ali nije prikladna za upotrebu u izrazito vlažnom vremenu. Obuća koja je izrađena lepljenjem  je prikladnija za upotrebu u vlažnom vremenu i to pogotovo ako je gornjište od umjetnih materijala.Za kupce je bitno da obuća nije vodonepropusna ukoliko to nije izričito navedeno u deklaraciji proizvoda.Platnena obuća je namjenjena za upotrebu u suhom vremenu, jer je izrađena od tekstila. Važno je napomenuti da se ova obuća ne smije prati niti ručno niti strojno, jer izrada obuće, tekstilni materijal gornjišta i spanjanje đona ljepljenjem to onemogućava.Bitno je da kupci obuću upotrebljavaju prikladno uvjetima za koje je namjenjena, a isto tako da održavaju obuću u skladu s deklaracijom i na primjereni način. Korištenje i održavanje obuće u suprotnosti s njenom namjenom direktno utječu na nemogućnost uvažavanja zahtjeva za reklamacijom.

OBAVIJEST O GLAVNIM OBILJEŽJIMA ROBE UZ DEFINICIJU

DIJELOVA OBUĆE , TE ZNAČENJE PIKTOGRAMA

Piktogrami

 


IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE SPOROVA


U slučaju spora, sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova ( NN br. 121/16), predlažemo alternativno rješavanje spora pred jednim od tijela određenih za alternativno rješavanje potrošačkih sporova koji djeluju u Republici Hrvatskoj, npr:

 • Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi za mirenje, Zagreb, Teslina 1/I, info@mirenje.hr
 • Profi Test d.o.o, Centrom za mirenje, Medijator, Bjelovar, Petra Hektorovića 2, medijator@medijator.com.hr
 • Sud časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2., sudcasti@hgk.hr
 • Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/1, hup@hup.hr.
 • Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2

Online rješavanje sporova:
Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem poveznice:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

Imate li još neko pitanje? Napišite nam mail