PREPOZNAJETE LI OVE HOLIVUDSKE DIVE ? Odigrajte kviz i testirajte svoje filmsko znanje

Upravo je završila 95. dodjela nagrade Oscar i donosimo vam jedan pravi „holivudski“ filmski kviz.

Gledanje filmova i serija mnogima je omiljena zabava i razbibriga, a danas više nego ikad u povijesti sedme umjetnosti imamo na raspolaganju veliki broj naslova uz nebrojeno mnogo mogućnosti za uživanje u svim filmskim žanrovima, na malim ekranima, na velikom platnu, ali i na mobitelima, tabletima... Današnji ubrzani život donosi i ubrzano izmjenjivanje filmova i serija, koje je ponekad teško pratiti zbog velike ponude, prezasićenosti i vječnog nedostatka vremena.

PRVE FILMSKE I MODNE IKONE

Međutim, neki još pamte neka druga mirnija vremena kada je odlazak u kino bio poseban i jedinstven događaj, i čija se slika i emocija još dugo nosila u sjećanju. Bio je to intiman i svečan trenutak povezivanja s holivudskim glamurom koji se upijao raširenih i blještavih očiju, u tami kino dvorane. To se prije svega odnosi na tzv. zlatno doba holivudskog filma koje je bilo na vrhuncu od 10-tih do 60-ih godina prošlog stoljeća i koje je iznjedrilo najveće glumačke i modne ikone koje su prošle test vremena i koje svojim modnim stilom, šminkom i karakterom i dalje služe kao vječna inspiracija modernim djevojkama iz doba instagrama i tik-toka.

 

KOLIKO POZNAJETE LEGENDARNE HOLIVUDSKE GLUMICE IZ ZLATNOG DOBA FILMA?

Lik Marilyn Monroe i dalje je vrlo prisutan u našoj suvremenoj kulturi, ali sjećate li se kako je, primjerice, izgledala glumica Jean Harlow, originalna platinasta plavuša, koja je svojim izgledom inspirirala Marilyn Monroe kakvu je svi poznajemo?

Zabavite se ovim filmskim kvizom, a točne odgovore pogledajte na dnu.

 

Foto: www.pxfuel.com

Foto: www.pxfuel.com

1.) Na slici je:

 

a.) Jean Harlow

b.) Mae West

c.) Jayne Mansfield

d.) Rita Hayworth

 

Foto: www.pxfuel.com

Foto: www.pxfuel.com

2.)Na slici je:

 

a.) Vivien Leigh

b.) Greta Garbo

c.) Lauren Bacall

d.) Joan Crawford

 

Foto: www.pxfuel.com

 

3.)Na slici je:

 

a.) Lana Turner

b.) Ava Gardner

c.) Ingrid Bergman

d.) Greta Garbo

 

Foto: www.pxfuel.com

4.) Na slici je

 

a.) Judy Garland

b.) Audrey Hepburn

c.) Doris Day

d.) Katharine Hepburn

 

Foto: www.pxfuel.com

5.)Na slici je:

 

a.) Elizabeth Taylor

b.) Rita Hayworth

c.) Ava Gardner

d.) Natalie Wood

 

Foto: www.pxfuel.com

 

6.) Na slici je:

 

a.) Lana Turner

b.) Lauren Bacall

c.) Sophia Loren

d.) Grace Kelly

 

ELEGANCIJA JE LJEPOTA KOJA NIKADA NE GUBI SJAJ

Glavna poveznica svih navedenih legendarnih glumica je njihova neprikosnovena ženstvenost i elegancija u kretanju, načinu govora i posebno u stilu odijevanja. Sve su one zapravo arhetipski simbol ženske profinjenosti i senzualnosti što je prirodan izraz svake žene, a živi i danas, samo ojačan i oblikovan društvenim, socijalnim i kulturološkim promjenama koje donosi 21. stoljeće.

Moda se uvijek mijenja, ali se uvijek i vraća, što najbolje znaju naše majke i bake kada svjedoče pojavi „novog“ trenda, a zapravo u njemu prepoznaju reciklirani model iz ranijih dekada. Jedan od evergreena ženskog stila koji se u svojoj osnovi nije puno mijenjao, legendarna je ženska cipela na petu, zaobljenog ili špic vrha, popularna salonka, štikla ili stiletto cipela.

POTPETICA KOJA OCRTAVA SILUETU JEDNIM POTEZOM

Stiletto potpetica vuče svoje korijene iz renesansne Italije od kuda potječe i etimologija njenog imena u značenju oštrica, igla, bodež. Danas mnogi njenu popularnost pripisuju radu Rogera Viviera za Christian Dior ranih 1950-ih god. koji je svojim dizajnom ženske cipele na visoku petu ugradio temelj onoga što danas smatramo elegantnom i ženstvenom obućom. Opisana kao potpetica koja "ocrtava siluetu jednim potezom", stiletto je omogućila ženama diljem svijeta da dosegnu nove visine.

„Nositi snove na nogama

znači početi davati

stvarnost svom snu.“

Roger Vivier

 U nastavku pogledajte izbor ženskih cipela na petu iz nove proljetne kolekcije Planet obuće, koje će vas nesumljivo osvojiti svojim bojama i vječno ženstvenim linijama idealnim za proslave i partyije, ali i za svakodnevni elegantan outfit kada god poželite promijeniti govor tijela i biti kraljica svog modnog trona.

 

 

Odgovori na pitanja iz filmskog kviza:

1)  a

2)  c

3)  d

4)  b

5)  a

6)  d