OPĆI PODACI :

NINA COMMERCE d.o.o. - društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge

Adresa : Zagreb , Slavonska avenija 19 a , OIB : 68752705507

Sud kod kojeg je tvrtka upisana u Sudski registar : TRGOVAČKI SUD U ZAGREBU

MBS: 080342036

TEMELJNI KAPITAL IZNOSI 29.501.300.00 kn , uplaćen u cijelosti

ČLANOVI DRUŠTVA : ZVONIMIR FILIPOVIĆ , NIKOLINA TURČIĆ

OSOBA NADLEŽNA ZA ZASTUPANJE DRUŠTVA: JERKO FILIPOVIĆ

POSLOVNI RAČUN :

ZAGREBAČKA BANKA :    HR8823600001101252687

KORISNIČKA PODRŠKA

NAČINI PLAĆANJA

http://www.planetobuca-webshop.com/wp-content/uploads/2016/02/NINACO.jpg

 

MATERIJALNI NEDOSTACI NA ROBI

 U slučaju materijalnog nedostatka (reklamacije) na proizvodu u odnosu  potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 79/09) i Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08). Trgovac je dužan kupcu na njegov pismeni zahtjev za reklamacijom odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva. U skladu s odredbama spomenutih zakona za opravdane materijalne nedostatke (reklamacije) trgovac je dužan prema izboru potrošača ukloniti nedostatak na proizvodu popravkom  ili reklamirani proizvod zamjeniti za drugi u istoj vrijednosti.Smatra se da je reklamacija opravdana ako je nedostatak na obući nastao zbog materijalnog nedostatka, tj. zbog nedostatka samog materijala ili proizvodnje. Ne može biti opravdana reklamacija zbog nepravilnog korištenja obuće. Za kupce je bitno da obuća nije vodonepropusna ukoliko to nije izričito navedeno u deklaraciji proizvoda. Ako to nije slučaj, zahtjev za reklamacijo da obuća propušta vodu nije opravdana reklamacija. Kada se utvrdi da reklamacija nije opravdana, kupcu se vraća reklamirana roba uz pismeno obrazloženje zbog kojega nije priznata reklamacija. Kupac podnosi zahtjev za reklamacijom u pravilu u prodavaonici gdje je roba kupljena. Rok za podnošenje reklamacija na osnovu materijalnog nedostataka je šest (6) mjeseci od dana kupovine uz obavezno prilaganje originalnog računa o kupovini. U primjeru da je reklamacija opravdana i nesporna istu rješava poslovođa prodavaonice. Ako je reklamacija sporna ista se prosljeđuje komisiji za rješavanje reklamacija. Izuzetno se može izvršiti reklamacija u najbližoj prodavaonici, ako je roba kupljena u mjestu izvan mjesta boravka kupca.Obuća koja je kupljena kao roba s greškom i zbog označene greške je odobren % popust na maloprodajnu cijenu, ne podlježe reklamaciji na osnovu navedene greške.Za kupljenu robu koja nema materijalni nedostatak i nije upotrebljavana (nij nošena obuća) prodavatelj u skladu s važećim zakonima nema zakonske obaveze vratiti novac. U slučaju da kupljena obuća ne odgovara, odnosno nema materijalni nedostatak, a u skladu s posebnim uzancama u trgovini na malo i dobrim poslovnim običajima, trgovac omogućava kupcu da izvrši zamjenu kupljene robe za bilo koju robu iz njegovoga asortimana. U tom primjeru kupac mora vratiti robu u originalnoj ambalaži i uz predočenje originalnog računa.

 

ODRŽAVANJE OBUĆE

Za svu obuću važi pravilo da je strogo zabranjeno pranje u stroju za pranje rublja.

 Prema važećim zakonima, obuća se označava piktogramima, odnosno grafičkim oznakama koje pokazuju od kojih materijala je napravljeno lice, podstava i đon obuće.Sva obuća ima svoja svojstva vezana za upotrebu ovisno o vrsti materijala koji je upotrebljen za izradu gornjišta, vrstu đona, načinu izrade same obuće, odnosno na posebne tehnologije kod obrade materijala i izrade obuće.Prema vrsti materijala koji je upotrebljen za izradu gornjišta obuće se koristi za različite namjene. Npr. obuća koja je napravljena od vulkanizirane gume, primjerena je za korištenje u izrazito vlažnim uvjetima. Zbog napredne tehnologije za istu namjenu je upotrebljiva obuća i od drugih materijala pod uvjetom da je kod izrade korištena posebna membrana, kao što je GORATEX, SYMPATEX i drugi materijali čiji nazivi uglavnom završava sa TEX. Takva obuća je primjerena za nošenje u izrazito vlažnim uvjetima, ali treba imati u vidu da nakon boravka u tim uvjetima sat-dva gubi svoja svojstava i propušta vodu.Obuća od prirodne kože, ako nije obrađena posebnim tehnološkim procesima, nije primjerna za upotrebu u izrazito vlažnim uvjetima. Naime, koža je prirodni materijal i njena prirodna osobina je da upija vodu. Ova prirodna osobina kože se može umanjiti korištenjem posebnim sredstvima za impregnaciju obuće koje se mogu kupiti u prodavaonicam s obućom. Dobra osobina prirodne kože je da omogućava da noga u obući od kože "diše".Obuća od umjetnih materijala ima nešto bolje osobine od prirodne kože, jer je osobina upijanja vode dosta slabija, ali zato i "disanje" noge nije moguće kao kod prirodnih materijala.

Obuća izrađena od brušene kože nije uopće primjerna za nošenje u izrazito vlažnim uvjetima. Obuća od ovakvih materijala primjerena je samo za upotrebu za suho vrijeme.Kod izrade obuće bitno je obratiti pažnju da li je gornjište spojene s đonom lepljenjem ili šivanjem. Naime, kod izrade obuće šivanjem ista je mekanija, ali nije prikladna za upotrebu u izrazito vlažnom vremenu. Obuća koja je izrađena lepljenjem  je prikladnija za upotrebu u vlažnom vremenu i to pogotovo ako je gornjište od umjetnih materijala.Za kupce je bitno da obuća nije vodonepropusna ukoliko to nije izričito navedeno u deklaraciji proizvoda.Platnena obuća je namjenjena za upotrebu u suhom vremenu, jer je izrađena od tekstila. Važno je napomenuti da se ova obuća ne smije prati niti ručno niti strojno, jer izrada obuće, tekstilni materijal gornjišta i spanjanje đona ljepljenjem to onemogućava.Bitno je da kupci obuću upotrebljavaju prikladno uvjetima za koje je namjenjena, a isto tako da održavaju obuću u skladu s deklaracijom i na primjereni način. Korištenje i održavanje obuće u suprotnosti s njenom namjenom direktno utječu na nemogućnost uvažavanja zahtjeva za reklamacijom.

 

DEFINICIJE DIJELOVA OBUĆE

http://www.planetobuca-webshop.com/wp-content/uploads/2016/02/DEFINICIJE%20DIJELOVA%20OBUCE2.jpg

 

 

POSAO U PLANET OBUĆI

Ukoliko i vi želite postati dio uspješnog tima najvećeg maloprodajnog lanca obuće možete nam poslati Zamolbu sa Životopisom na email:planetobuca@gmail.com ( uz naznaku za Odjel ljudskih resursa) 

DETALJNO O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PLANET OBUĆA(www.planet-obuca.com) obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza (ime i prezime,e-mail adresu); informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici PLANET OBUĆA (www.planet-obuca.com) i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti te se obvezuju da će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti,neće ih distribuirati,objavljivati,davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. Kontakt osobe za zaštitu podataka:planetobuca@gmail.com; 01/2854-444

Vezano za Pravilnik o privatnosti i opći uvjeti zaštite osobnih podataka možete više pronaći na sljedećem linku.

Nova kolekcija